Om oss

0
Dagar kvar

Digitalidag i media

Välkommen till vår nyhetssida!

Här kan du läsa mer om initiativet Digitalidag som uppmärksammats i media.

Föregående
Nästa
Lina Cronquist, projektledare Digitalidag, intervjuas av P4 Sjuhärad inför temadagen Digitalidag. Lyssna 1.39.40 in i inslaget fram till 1.45.18.
Årets Digitalidag gick av stapeln fredagen den 13 oktober och var den femte i ordningen. Runt om i Sverige pågick över 1000 kostnadsfria aktiviteter och över 350 aktörer var involverade. Linnéuniversitetet bidrog med hela 22 aktiviteter på tre olika platser: Universitetskajen i Kalmar , Campus i Växjö, och Araby Park Arena. Aktiviteterna vände sig till alla intresserade, från de yngre barnen, ungdomar och studenter, till vuxen allmänhet, forskare och äldre.
Digitalidag bjöd på ett späckat och varierat program. På Sambiblioteket startade dagen med företagsfrukost där alla programpunkter just den här dagen kretsade kring digitalisering.
Idag sker den femte upplagan av Digitalidag – den nationella temadagen om digitaliseringens möjligheter och utmaningar som Statens servicecenter är en av initiativtagarna till. Tillsammans arrangerar 375 aktörer 1000 aktiviteter i 216 av Sveriges 290 kommuner.
Digitalidag är en dag då 340 olika organisationer runt om i landet uppmärksammar digitalisering i samhället. På smp.se kan du följa Linnéuniversitetets direktsända panelsamtal om digitaliseringens betydelse för forskning, undervisning och arbetsliv.
Spela piano med frukter eller få läxhjälp via ett videomöte. Under temadagen Digitalidag fick både stora och små lära sig om digitala verktyg. Digitalidag är en nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar.
Klicka inte på länkar, var uppmärksam på oväntade kontakter och var påläst. Det är några av råden experterna delade med sig av för att inte bli lurad. – Det finns ett bedrägeri för alla och bedragarna är skickliga, säger Isac Myrback på Swedbank.