Om oss

0
Dagar kvar

Digitalidag i media

Välkommen till vår nyhetssida!

Här kan du läsa mer om initiativet Digitalidag som uppmärksammats i media.

Föregående
Nästa
0
Dagar kvar
Digitalidags ordförande Oscar Stege Unger är med på TechSveriges lista över de 50 mest inflytelserika inom tech år 2023. Den 13 oktober kraftsamlar vi för femte året i rad under Digitalidag2023 för att skapa ett digitalt inkluderat samhälle för alla #digitalidag2023
Under Digitalidag2022 arrangerade Internetstiftelsen en digital föreläsning "Säker som digital idag" där både nyttan med att verka på internet lyftes i kombination med vad man ska tänka för att göra det på ett säkert sätt. För att personer som inte är digitala skulle kunna ta del av innehållet sändes sändningen på lokala mötesplatser (ex. bibliotek) runt om i hela landet. Stort grattis till nomineringen!
Under oktober månad 2022 visades en informationsfilm på SVT Anslagstavlan som Digitalidag tillsammans med E-hälsomyndigheten, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Post-och telestyrelsen (PTS) och Statens servicecenter tagit fram. I filmen lyftes möjligheterna som fanns för att få hjälp under Digitalidag, men även årets övriga dagar.
Digitalidags projektledare Lina Cronquist i ett reportage på Digin.nu om Digitalidags arbete för ökad samhällsnytta inom digital inkludering. Digin.nu är ett samarbete mellan fyra myndigheter som står bakom: Post- och telestyrelsen (PTS), Digg – Myndigheten för digital förvaltning, Myndigheten för delaktighet (MFD) och Myndigheten för tillgängliga medier (MTM).
I Dagens Samhälle skrev alla våra styrelsemedlemmar i Forum för Omställning och Digitalidag en debattartikel under Digitalidag den 14 oktober om vikten av en digital vision för Sverige.
"Det talades för lite om digitaliseringens negativa effekter", säger Digitalidags ordförande Oscar Stege Unger. Digitalidag uppmärksammades i Dagens industri.
Under Digitalidag den 14 oktober arrangerades en sändning med ett samtal om framtidens digitala samhälle och behovet av en strategi för Sverige. Fokus i samtalet riktades på ledarskap, digital kompetens och digital infrastruktur. Medverkade i sändningen gjorde bland annat Staffan Isling, vd SKR, Antje Jackelén, ärkebiskop Svenska kyrkan, Caroline Söder, vd TSL, Anders Olsson, vd Telia Sverige, Tove Lifvendahl, samhällspolitisk chefredaktör SvD med flera. Sändningen modererades av Katarina Pietrzak och sändes från Telias studio i Solna och i direktsändning på SVT Forum.