Om oss

0
Dagar kvar

Digitalidag i media

Välkommen till vår nyhetssida!

Här kan du läsa mer om initiativet Digitalidag som uppmärksammats i media.

Föregående
Nästa
0
Dagar kvar
Under oktober månad 2022 visades en informationsfilm på SVT Anslagstavlan som Digitalidag tillsammans med E-hälsomyndigheten, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Post-och telestyrelsen (PTS) och Statens servicecenter tagit fram. I filmen lyftes möjligheterna som fanns för att få hjälp under Digitalidag, men även årets övriga dagar.
I Dagens Samhälle skrev alla våra styrelsemedlemmar i Forum för Omställning och Digitalidag en debattartikel under Digitalidag den 14 oktober om vikten av en digital vision för Sverige.
"Det talades för lite om digitaliseringens negativa effekter", säger Digitalidags ordförande Oscar Stege Unger. Digitalidag uppmärksammades i Dagens industri.
Under Digitalidag den 14 oktober arrangerades en sändning med ett samtal om framtidens digitala samhälle och behovet av en strategi för Sverige. Fokus i samtalet riktades på ledarskap, digital kompetens och digital infrastruktur. Medverkade i sändningen gjorde bland annat Staffan Isling, vd SKR, Antje Jackelén, ärkebiskop Svenska kyrkan, Caroline Söder, vd TSL, Anders Olsson, vd Telia Sverige, Tove Lifvendahl, samhällspolitisk chefredaktör SvD med flera. Sändningen modererades av Katarina Pietrzak och sändes från Telias studio i Solna och i direktsändning på SVT Forum.
Alkompis, nyhetskanalen på arabiska som skriver svenska nyheter och samhällsinformation på arabiska, uppmärksammade telefonväxeln Ring Digitalidag inför temadagen Digitalidag.
Under tre års tid har vi på Digitalidag varit engagerade i orten Hoting i Strömsunds kommun, och vi har då samarbetat nära med eldsjälen Hervor som gör allt hon kan för att förbereda Hoting inför det digitala. Detta uppmärksammade P4 Jämtland under Digitalidag med en summering av arbetet som gjorts i Hoting.
SKR om digital delaktighet och inkludering i Altinget där eMedborgarveckan och Digitalidag lyfts fram.