Ring Digitalidag 2023

Hela Sverige
09:00 - 12:00

Ring Digitalidag – 010-5502500 –  är ett telefonnummer dit människor kan ringa för att få hjälp med digitala frågor, men även få vägledning om var man kan vända sig för att praktiskt få hjälp på den plats som man bor. Ring Digitalidag är ett pilotprojekt som Post- och telestyrelsen (PTS) i samarbete med Digitalidag startat som genomfördes för första gången under 2021 års temadag. Under 2022 vidareutvecklade vi piloten och hade växeln öppen under två månader.  Genom initiativet vill vi hjälpa så många som möjligt, men även lära oss mer om hur vi på bäst möjligt sätt kan erbjuda stöd till digitala nybörjare, och se om det finns ett behov av att det finns en telefonlinje att ringa till året runt.   

Ring Digitalidag 2023

Telefonnumret Ring Digitalidag är i år 2023 aktiverat mellan den 1 september till 27 oktober, och är öppen under vardagar mellan klockan 09.00-12.00. Under temadagen Digitalidag 2023 den 13 oktober är växeln öppen under hela dagen mellan klockan 09.00-16.00, och då finns det även möjlighet att få hjälp på engelska och arabiska.

Varje dag som växeln är öppen erbjuds ett brett digitalt stöd, men särskilda temaveckor arrangeras även om e-legitimation, digitala betalningslösningar, säkerhet på internet och dialog-vecka som är inspirerad av ”Ring P1” – hur upplever du det digitala samhället?

Växeln bemannas av medarbetare och volontärer från flertalet Digitalidag-aktörer! Xzakt Kundrelation och Teletek hjälper oss att ordna den tekniska plattformen.

Hjälp oss gärna att sprida detta nummer så att så många som möjligt kan ta del av telefonväxeln! Numret är 010-550 25 00!

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Post- och telestyrelsen (PTS), Digitalidag, Xzakt Kundrelation, Teletek
Teletek