Digitalidag på Stockholms Centralstation den 13 oktober!

Stockholm
12:30 - 16:00

Digitalidag 2023 på Stockholms Centralstation!

Nu är det äntligen dags för årets upplaga av Digitalidag- och då vill vi hjälpa så många människor som möjligt att vilja och kunna vara en del av den digitala utvecklingen. Den 13 oktober mellan klockan 12.30 – 16.00 finns det möjlighet att få hjälp med att komma igång med digitala tjänster & verktyg på Stockholms Centralstation!

Detta är vi väldigt glada för då inspirationen till Digitalidag i Sverige kommer ifrån det schweiziska initiativet DigitalDay där just centralstationer aktiveras under temadagen!

Syftet
Kanske har du frågor om vad man ska tänka på för att använda BankID på ett säkert sätt? Eller vill du veta mer om hur du kan få och hantera post, räkningar, kvitton och andra viktigheter digitalt? På centralen kommer du att kunna få tips och information av digitala coacher (medarbetare/volontärer) från BankID, Kivra och SPF Seniorerna för att antingen påbörja ditt digitala pussel eller komplettera med ytterligare digitala pusselbitar. Varmt välkommen!

Tid: Kl. 12:30 – 16.00
Plats: Stockholms Centralstation, eventyta övre plan i ankomsthallen

 

Medverkande aktörer:

BankID
Snabb och säker digital identifiering lägger grunden till ett modernt och tillgängligt samhälle. BankID är en personlig e-legitimation för säker identifiering och underskrift hos banker, företag och myndigheter. 

Kivra
Kivra är en plats där du kan samla dina viktigheter. Brev, fakturor, kvitton och annat – som du annars hade haft i pärmar, byxfickor eller i olika pappershögar. Säkert, tillgängligt och bra för miljön. 

SPF Seniorerna
SPF Seniorerna är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation med cirka 250 000 medlemmar. Våra prioriterade frågor är äldres ekonomi, hälsa och omsorg, boende och rätt att arbeta. Vi jobbar hårt för att förbättra och göra skillnad för de äldre i samhället, där digitaliseringen är en viktig byggsten. I SPF Seniorernas arbete är inflytande, valfrihet och livskvalitet viktiga ledord.

 

Har du frågor om aktiviteten på Stockholms Centralstation? Ring till Ring Digitalidag – 010-550 25 00!

Varmt välkommen!

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Digitalidag, BankID, Kivra, SPF Seniorerna & Jernhusen
BankID