AI-revolutionen – Hur ser världen ut år 2049?

Härnösand
12.15 - 13.00

Föreläsning med mediepionjären Nicklas Hermansson som var med och förvandlade Aftonbladet till en digital förebild världen över innan han blev kreativ chef på en av världens mest prisbelönta Brand Studios. 2022 grundade han mediehuset NomoFomo (No More Fear of Missing Out) som kurerar trender och fenomen som formar framtiden. Hans nyhetsbrev NomoFomo Insights utsågs 2022 till en av Sveriges främsta tidskrifter. Dessutom är han framtidsspanare och AI-expert i Aftonbladet och SVT Morgonstudion. Därför synar han varje vecka 2500 nyheter, studier, videor och poddar för att förstå vart världen är på väg.

Året är 2049. De flesta bor i städer, en tredjedel i öknen. Robotarna och artificiell intelligens har förändrat samhället från grunden. Nästan hälften av dagens jobb har automatiserats och dina Ray-Bans augmented reality-funktion förvandlar misslyckade Tinder-dejter till spöken. Den fysiska världen har smält samman med den digitala. Allt är ett.

Vägen dit har redan inletts. I dag snurrar världen snabbare än någonsin. Enligt kalendern är året 2023, men somliga hävdar att vi har åkt tio år framåt i tiden. Detta eftersom vi tvingades applicera ny teknik i våra liv under pandemin när samhället förändrades från grunden. De senaste årens torktumlare har även resulterat i en YOLO-ekonomi där mottot är att du bara lever en gång – och inte alls måste leva som du alltid gjort. Men vi har bara sett början. Ifjol var techbolagen besatta av att väva samman våra fysiska och digitala liv i ett metaversum.

I år handlar allt om ett annat paradigmskifte: AI-revolutionen. Världen automatiseras i realtid framför våra ögon – med konsekvensen att hundratals miljoner människor kommer att förlora sina jobb de närmsta åren. Samtidigt kommer utvecklingen att ge oss nya vinnare.

Framtidsmannen Nicklas Hermansson berättar hur du får superkrafterna som krävs för att fortsätta vara relevant med hjälp av metoder och verktyg som han själv har använt för att bygga två olika team som blivit bäst i världen.”

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Europa direkt Härnösand & Härnösands kommun
Europa direkt Härnösand & Härnösands kommun