En bild med Digitalidags logotyp och åtta porträttbilder.

Stort tack för att du deltog på vår kickoff!

Igår den 19 april kickade vi tillsammans med alla aktörer igång arbetet inför #Digitalidag2023. Fler än 200 personer medverkade live och nu finns sändningen att se i efterhand. Ta gärna del av kickoffen här! Stort tack till er alla som deltog!

Några särskilt viktiga medskick från samtalen var:
💚 Sträck ut era händer för att hjälpa, men även för att be om hjälp!
💚 Ingen av oss sitter ensam på svaren. Lösningarna finner vi ihop!
💚 Med ett stort engagemang och över 300 aktörer kan vi komma långt, men vi behöver vara ännu fler för att inspirera alla människor till att vilja och kunna vara en del av det digitala samhället.
💚 Gå gärna in på vår hemsida för att se hur din organisation eller du som frivillig kan delta! 

Vi vill rikta ett stort tack till Anna ErikssonPalle LundbergMarcus WallenbergSusanne Ackum & Oscar Stege Unger som medverkade i sändningen och förmedlade sina tankar om vikten av att vi behöver samarbeta mer för att skapa ett digitalt inkluderat och konkurrenskraftigt samhälle för alla! Till kickoffen hade InternetstiftelsenHärnösands kommunSeniorNetKodcentrum & Telia skickat in DigiHejs där de berättade om sitt Digitalidag-engagemang. Se gärna alla DigiHejs här! Stort tack för era Digihejs! Sist men inte minst tack till SEB för att vi fick sända kickoffen från er!

Lansering av Digitalidag-paketet på vår hemsida

Förra året var 10 000 människor med och skapade Digitalidag. För att vi ska nå ut ännu bredare i år behöver vi engagera ännu fler. Här behöver vi tillsammans hjälpas åt och vi uppmuntrar er alla att engagera minst en person till rörelsen! På vår hemsida finns exempel på hur ni som organisation och som frivillig kan delta! Under gårdagen lanserade vi även Digitalidag-paketet. Detta hoppas vi underlättar er Digitalidag-planering! Digitalidag-paketet inkluderar projektledningsstöd, kommunikationsplan/kommunikationsmaterial (internt och externt) samt praktisk information såsom viktiga datum. I paketet finns det också förslag och exempel på olika Digitalidag-aktiviteter som alla som vill kan ta del av och delta i! Gå gärna in på vår hemsida för att hitta:

Tillsammans inspirerar vi fler människor till att vilja och kunna vara en del av den digitala utvecklingen!