Linköpings stadsbibliotek

Linköpings stadsbibliotek består huvudbibliotek, närbibliotek och en bokbuss. Biblioteken ingår i Götabiblioteken som samlar alla bibliotek i Östergötland och Tranås. Med ett lånekort kan du låna på alla bibliotek. På huvudbiblioteket erbjuds Teknikhjälpen där du får svar på dina frågor om dator, surfplatta eller mobiltelefon. Dessutom finns Digital kreativ verkstad där du kan låna och testa ny och inspirerande teknik inom ljud, foto, film, spel och vr. Där finns det även en poddstudio.

Varför vi medverkar i Digitalidag

Vi vill att fler ska upptäcka att biblioteken är en plats där för att få hjälp med det digitala. Dessutom vill vi att fler går från att vara konsumenter på nätet till att bli producenter.

På biblioteken kan du få hjälp med det mesta när det gäller information. Att kunna uttrycka sin åsikt är en demokratisk rättighet. Det är en viktig uppgift för biblioteken att hjälpa och ge stöd i den digitala världen på olika sätt genom t.ex. digitala första hjälpen och att erbjuda ny teknik för digital kreativitet som foto, film, podd och vr.

Aktiviteter 2023: 16

Ödeshög
Åtvidaberg
Ydre
Valdemarsvik
Vadstena
Tranås
Norrköping
Motala

Aktiviteter 2022: 0

Aktiviteter 2021: 0

Aktiviteter 2020: 0