Axfood

Axfood är en ledande koncern inom dagligvaruhandeln i Sverige. Vi är en familj av särskiljande matkoncept som tillsammans skapar en bättre vardag där alla kan dela glädjen för prisvärd, bra och hållbar mat. I vår bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfoodfamiljen ingår även Mat.se, Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem och Eurocash. Tillsammans har koncernen drygt 11 000 årsanställda och en omsättning på mer än 53 miljarder kronor.

Varför vi medverkar i Digitalidag

Digitaliseringen påverkar alla delar av dagligvaruhandeln, från produktutveckling och inköp till logistik, arbetssätt, marknadsföring och kundmöte. För Axfood har den kanske allra största förändringen i konsumenters köpbeteende senaste året varit den ökade andelen e-handel. Försäljningen fick ett stort uppsving 2020 då många, inte minst den äldre kundgruppen, gjorde sin allra första e-handelsbeställning av mat.

Med Axfoodkoncernens mix av omnikanalaktörer och rena e-handelsaktörer möter vi olika kundgrupper genom en bredd av varumärken. Genom Digitalidag berättar vi mer om vår digitaliseringsresa och vill inspirera tittarna att kanske våga testa nya e-handelskoncept som kan förenkla vardagen.

Aktiviteter 2022: 1

AxTalks om Cybersäkerhet. Vad ska man se upp för på nätet idag och hur skyddar man sig bäst?
Sverige
09:00 - 09:30

Aktiviteter 2021: 1

Digitalt
14:00 - 14:30

Aktiviteter 2020: 0