Skapa ett Event/Aktivitet

Så roligt att ni vill medverka under Digitalidag2022 den 14 oktober! På denna sida får du information om hur du skapar och skickar in er aktivitetsinformation. Sista dag att skicka in er fullständiga aktivitetsbeskrivning är den 9/9, och samtliga Digitalidag-aktiviteter kommer att lanseras den 16/9. Det första steget är att logga in på Digitalidags hemsida. Klicka på denna länk för att komma till inloggningssidan som visas i bilden här nedan. Ange inloggningsuppgifterna som skickats till dig via mail från Digitalidag.

När du loggat in kommer du in i Adminpanelen. För att skapa en aktivitet klickar du på Events.

För att skapa ett event klickar du på Skapa nytt.

Du har nu skapat ett event och kan fylla i information om er aktivitet. Som första steg anger du aktivitetens rubrik.

Vidare anger du information om aktiviteten: 1. Namn på er som aktör, 2. Namn och kontaktuppgifter till personen som är ansvarig för aktiviteten (3. E-post, 4. telefonnummer) samt 5. adress/ort där aktiviteten genomförs. Om ni har en digital aktivitet fyll gärna i vilken ort aktiviteten sänds ifrån.

Under beskrivning av aktivitet fyller du i den information som deltagare kan tänkas vilja veta om aktiviteten, Ex: vad handlar aktiviteten om och vad erbjuder ni? Vilka talare medverkar? Skriv gärna en kort beskrivning av aktivitetens innehåll och ange ett lämpligt ämne för aktiviteten.

Fyll därefter i nedanstående fält för vidare information om er aktivitet: Adress till eventet, starttid och sluttid för eventet. Om ni har en digital aktivitet skriv gärna in orten där eventet sänds ifrån.

Fyll också i Målgrupp för ert event. Under Karta anger ni adressen till aktiviteten. När samtliga aktiviteter lanseras den 16 september kommer aktiviteten att kopplas till Sverigekartan som finns på Digitalidags hemsida. Om ni har en digital aktivitet skriv gärna in orten där eventet sänds ifrån.

Nedan lägger ni till bild/bilder för aktiviteten. Klicka på lägg till galleri och ladda upp bilden/bilderna som ni vill använda.

Nedan kan ni lägga till en länk om ni arrangerar ett digitalt event. Om länken inte är tillgänglig än kan den laddas upp längre fram.

Gå till menyn till höger. Lägg till Årtal och 2022 för aktiviteten, vilken typ av aktivitet det är (digital, fysisk, hybrid) samt en utvald bild till aktiviteten. När alla fält är ifyllda markerar ni under Granskningredo för granskning.

När allt fält är ifyllda så gå högst upp på sidan. Klicka på spara utkast. Om du vill se hur aktiviteten kommer att se ut när alla Digitalidag-aktiviteter lanserats kan du klicka på förhandsgranska. När du är redo för att Digitalidags-kansli ska granska aktiviteten klickar du på publicera.


När du har klickat på publicera finns en rubrik för Granskning lite längre ned. Där står det Att göra innan granskning och nedan står olika fält/moduler där du har fyllt i information. Om det finns röd-markerade fält/moduler behöver du komplettera fält som du har missat att fylla i. Om allt är grön-markerat kan du skicka in din aktivitet för granskning – det gör du högst upp på sidan under Skicka in för recension. Därefter kommer din aktivitet att granskas av Digitalidags kansli och sedan godkännas. OBS: Alla aktiviteter som arrangeras under Digitalidag den 14 oktober 2022 kommer att lanseras och synas på hemsidan den 16 september.

Så bra jobbat – du är nu klar med din aktivitetsinformation! Stort tack för att Ni vill vara med under Digitalidag2022! Om ni vill arrangera flera aktiviteter upprepar ni denna procedur.

Om du har vidare frågor om hur man skickar in en aktivitet så kontakta gärna oss via mail.