Skapa ett Event/Aktivitet

Så roligt att ni vill medverka under Digitalidag den 15 oktober! På denna sida får du information om hur du skickar in er aktivitet. Sista dag att skicka in er fullständiga aktivitetsbeskrivning är den 1/9, och samtliga Digitalidag-aktiviteter kommer att lanseras den 1/10. Det första steget är att logga in på Digitalidags hemsida. Klicka på denna länk för att komma till inloggningssidan som visas i bilden här nedan. Ange inloggningsuppgifterna som skickats till dig via mail från Digitalidag.

När du loggat in kommer du in i adminpanelen. För att skapa en aktivitet klickar du på Events.

För att skapa ett event klickar du på Skapa nytt.

Du har nu skapat ett event och kan fylla i information om er aktivitet. I punkt 1 anger du aktivitetens rubrik.

I punkt 3-7 anger du information om aktiviteten, dvs namnet på er som aktör, kontaktuppgifterna till personen som är ansvarig för aktiviteten samt adressen till aktiviteten.

I punkt 8 fyller du i den information som deltagare kan tänkas vilja veta om aktiviteten, ex. vad handlar aktiviteten om? Vilka talare medverkar? Skriv gärna en kort beskrivning av aktivitetens innehåll i punkt 9 och ange ett lämpligt ämne för aktiviteten.

Fyll därefter i nedanstående fält för vidare information om er aktivitet. Om ni har en digital aktivitet skriv gärna in orten där eventet sänds ifrån. Under GDPR och Andemening skriver ni Ja. (Detta har ni sedan tidigare godkänt när ni skickade in er intresseanmälan).

Under Karta anger ni adressen till aktiviteten. När samtliga aktiviteter lanseras den 1 oktober kommer aktiviteten att kopplas till Sverigekartan som finns på Digitalidags hemsida. Om ni har en digital aktivitet skriv gärna in orten där eventet sänds ifrån. Om ni har frågor till Digitalidag rekommenderar vi att ni kontaktar oss via mail.

I punkt 22 kan ni lägga till en aktivitetsbild. Klicka på lägg till galleri och ladda upp bilden som ni vill använda. Om ni arrangerar ett digitalt event så lägg gärna till länken i punkt 23. Om länken inte är tillgänglig än kan den laddas upp längre fram.

I punkt 24 klickar ni i boxen 2021. Ladda gärna upp en bild under punkt 25.

När fälten är ifyllda så gå tillbaka högst upp på sidan igen. Klicka då på spara utkast. Om du vill se hur aktiviteten kommer att se ut när alla Digitalidag-aktiviteter lanserats kan du klicka på förhandsgranska. När du är redo för att Digitalidags-kansli ska granska aktiviteten klickar du på publicera.

OBS: inga aktiviteter som arrangeras under Digitalidag den 15 oktober 2021 kommer att synas på hemsidan förrän den 1/10.

Bra jobbat och stort tack för att Ni vill vara med under Digitalidag2021! Om ni vill arrangera flera aktiviteter upprepar ni denna procedur för de övriga events.

Om du har vidare frågor om hur man skickar in en aktivitet så kontakta gärna oss via mail.

Digitalidag2021

Den 15 oktober arrangerades den årliga och nationella temadagen Digitalidag. 250 aktörer medverkade som tillsammans arrangerade 1315 aktiviteter på 200 orter. Vilken kraftsamling! Vi ser redan nu fram emot Digitialidag2022 som sker den 14/10-2022.