Information:

Här bygger vi framtiden – i digital transformation

Inom det nationella eventet Digital@Idag, öppnar den digitalt inriktade mötesplatsen Trainstation upp sina dörrar och bjuder tillsammans med Research Institutes of Sweden (RISE) in till inspiration, samtal, nätverkande, prova-på-aktiviteter och invigning av makerspace.  Allt för att möta behovet av nya sätt att lära livet ut, i en tid av digital transformation.

PROGRAM

10.00 Sverige behöver en läranderevolutionJohan Eriksson, Chef över specialisterna på Google, Investerare, Entreprenör

10.35 Så här stöttar RISE livslångt lärande. Katarina Pietrzak, Learning Strategist och Björn Flintberg, Digital Strategist, Rise Professional Education

11.00 Hur bygger vi hållbara lärmiljöer? 
Anna Cedermark, Arkitekt, BJC Fastigheter

11.25 Att skapa en lärande organisation – så lär vi oss på Spotify! 
Sam Thorne, Design Specialist Spotify

11.55 Från grottmänniska till avatar – en digital (r)evolution  
Katarina Gospic, Director of Neuroscience at Spinview

12.30 Så designar vi en mötesplats för framtidens lärande 
Johan Cedermark, Entreprenör, grundare Trainstation

13.00 Lunch och rundvandring

14.00 Invigning av Makerspace och bandklippning 
Landshövding Maria Larsson.  

14.15–18.00 Öppet hus! Med förevisning av Dags att digitalisera
 


På plats får du uppleva ett unikt lärlabb och mötesplats för unga, där den viktiga kompetensen skapas. Internationellt ansedda gäster och föreläsare bidrar med sin syn på framtidens lärande!

På Trainstation i Örebro, bygger de unga sin egen framtid och kompetens. De utvecklar tankar, projekt, idéer och produkter med digital teknik – på ett sätt som många vuxna ännu inte behärskar. De bygger den kompetens och innovation, som Sverige framåt behöver och ropar efter i den digitala transformationen. 

Du får också också chansen till en närmare inblick i lärplattformen Dags att Digitalisera – en omfattande digital kunskapsbank designad av RISE*, med finansiering av Tillväxtverket Den är skapad för att stödja små- och medelstora företags utveckling och konkurrenskraft, i samma tid av transformation.

Under dagen invigs också Trainstation Makerspace av landshövding Maria Larsson,

Tillsammans med Peab och BJC Fastigheter vill vi på Trainstation bjuda in till ett spännande samtal om hur vi tillsammans antar behoven av nya kompetenser i en digitaliserad omvärld.

Varmt välkommen till den digitala tillväxtmyllan på Trainstation den 22 november!

*RISE med projektpartners jobbar i många olika projekt, med att utveckla och forska på digitalisering och lärande i Sverige. På Trainstation pågårjust nu ett projekt kring social Innovation, finansierat av Vinnova. Målet är att Trainstations verksamhet med en fysisk fritidsgård för digitalt skapande, ska kunna skalas och spridas till fler barn och unga i landet.

Kostnadsfritt
(Evenemanget är kostnadsfritt men du behöver anmäla dig.)

Kontaktperson: Katarina Pietrzak
E-post: katarina.pietrzak@ri.se