Information:

Digital@Idag Göteborg

Som en del av Digital@Idag kommer vi under en intensiv morgon tillsammans med forskare, branschexperter, unga och gamla att diskutera framtiden.
Vi kommer att titta på vad digitaliseringen egentligen är och vad den innebär. Vi diskuterar hur den påverkar nya som traditionella branscher och hur den formar framtidens samhälle och arbetsmarknad. Du som besökare skall gå ifrån dagen med större kunskap och nya insikter om digitaliseringen – vad den innebär för dig, ditt arbete och vad den gör/kommer att göra för skillnad i ditt liv.

Program

07:45 – 08:00 Frukost serveras 


08:00 – 09:00 – Vad är menar vi när vi pratar om digitalisering? (Seminarie + paneldebatt)
Sandra Mattsson, forskare, RISE inom Människa och Automation, presenterar findings från att ha forskat på människan och automation samt digitaliseringsens effekter och möjligheter. Vi får en introduktion till vad digitaliseringen egentligen är och vad den innebär.

Presentationen följs upp av panelsamtal med experter från HiQGöteborgs Tekniska CollegeLindholmen Science ParkSahlgrenska Science Park samt nyfikna unga och David Warnberg.


09:00 – 10:00 – Digitalisering i verkligheten – Vad den faktiskt betyder?
Representanter från några av Sveriges största och viktigaste bolag pratar om vad digitaliseringen betyder för dem och hur omställningen påverkar dem. Vad betyder digitaliseringen för svensk industri? Hur står vi oss i den internatonella konkurrensen? Och vad behöver vi medborgare göra för att ställa om?

Medverkar gör Anna Westerberg, Senior Vice President Volvo Connected Solutions, Jerker Lindsten, HiQ, representant SEB, representant SKF, representant Stora Enso.
 

10:00 – 11:00 – Framtidens verktyg – AI, AR, VR, Drönare, vad är det alla pratar om?
Block tre handlar om nutidens verktyg. Applicerade exempel från verkligheten inom AI, AR, VR, blockchain, 3d-printing visas upp och besökare får chansen att testa verktyg men också lära sig mer om Artificiell Intelligens samt hur det kommer att påverka svensk välfärd och konkurrenskraft.


Plusinnehåll:
Under hela dagen håller Smarta Fabriken öppet hos Ericsson där det finns möjlighet att besöka vad som är framtidens smarta fabriker och produktion.

Kostnadsfritt
(Evenemanget är kostnadsfritt men du behöver anmäla dig.)

Kontaktperson: Peter Kurzwelly
E-post: peter.kurzwelly@ai.se

Sista anmälningsdag: 21 november