”Tillsammans skapar vi en trygg och säker sommar”

Digital film

”Tillsammans skapar vi en trygg och säker sommar”

Under huvudbudskapet ”Tillsammans skapar vi en trygg och säker sommar” hade Lidingö stad kampanj i samtliga kanaler under hela sommaren. Kampanjen försökte bemöta den kommunikationströtthet som finns kring Corona genom en positiv kommunikation som påminde om de viktiga förhållningsreglerna att undvika trängsel genom att uppmuntra till att upptäcka lokala smultronställen bortom allfartsvägarna för att inte skapa trängsel på de mest populära ställena.

En viktig del var den sociala mediekampanjen under vinjetten #LidingöKuriosa som lyfte roliga och okända fakta kring olika platser på ön för att locka till nyfikenhet hos alla de som hemestrade på ön att upptäcka nya platser och lära sig mer om sin hembygd. Vi frågade också Lidingöborna vad de var nyfikna på att lära sig mer om och inkluderade det i kampanjen. Kampanjen var en uppföljning på förra årets satsning #Hemestra, som med glimten i ögat jämförde platser på Lidingö med populära landmärken runt om i världen som en liten tröst till alla de vars semesterplaner grusades. Båda kampanjerna fick många interaktioner och positiva kommentarer och antalet följare ökade både på Instagram och Facebook.

I filmen som presenterar aktiviteten får vi förutom information om kampanjerna också se exempel på Lidingö Kuriosa inlägg, filmerna för sociala medier, annonser i lokalmedia, sommarvärdar, skyltar med mera.

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Lidingö stad
Kristina Hagbard