SPELMUSIK FÖR MUSIKER

Piteå

Spelindustrin växer explosionsartat och i takt med det även behovet av spelmusik – en stor potentiell arbetsmarknad för landets alla musiker och musikskapare. Men hur når de två sektorerna som ofta verkar i olika sammanhang och på olika arenor varandra? Och vilka kompetenser behöver en musiker för att börja verka inom spelindustrin? Dessa frågeställningar blev startpunkten för ett samarbete mellan organisationerna Artic Game Lab och tankesmedjan Unga tankar om musik.

Artic Game Lab och Unga tankar om musik var båda arrangörer på Digital@Idag 2020 och kopplades efter det ihop för att spåna på möjliga beröringspunkter. Det skulle visa sig att det fanns en hel del och en ytterligare dimension lades till genom att bjuda in Framnäs Folkhögskola i konstellationen.

Årets Digital@Idag, den 15/10, markerar startpunkten för samarbetet. I en första etapp under november samlas ett par medlemmar från Unga tankar om musik, studenter från Framnäs Folkhögskolas kurs Musik- och ljudskapande för spel samt av Artic Game Lab inbjudna branschrepresentanter från spelindustrin. Det blir en heldags workshop/inspirationsträff i Piteå som syftar till att lära av varandra samt inspirera och skapa förståelse för möjligheterna och utmaningarna med spelmusikens utveckling.

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Artic Game Lab
Jacob Gabrielsson