Ta del av unik digital konst i kyrkorummet – se vår film och upplev konstverken direkt från Markuskyrkan

Digitalt
Tillgänglig under hela Digitalidag -

Ta del av unik digital konst i kyrkorummet

I samarbete med Skarpnäcks församling har konstnären Jonas Johansson skapat flera unika konstverk med ljus, ljud och augmented reality i Markuskyrkan i Stockholm. Här kan du ta del av de olika konstverken! Du kan även lyssna till ett samtal mellan konstnären och församlingsprästen om konstverken, kyrka och kultur och om att smycka kyrkorummet. Med detta vill vi både sätta digitalisering och kulturskapande på kartan, men även visa hur vi kan använda digitalisering som ett sätt att utvidga kyrkorummet.

Markuskyrkan är magnifik! Vilken byggnad! Det finns flera ytor som man upptäcker allteftersom, taket, ljusinsläppet, vinklar. Det verkar finnas också en stor öppenhet mot att utforska hur Markuskyrkan specifikt, men kyrkor generellt, kan arbeta tillsammans med digital teknik. Det mest anrika tillsammans med teknikens hype. – Jonas Johansson

Jonas tidigare verk har bland annat visats i Reaktorhallen, på Ishotellet i Jukkasjärvi och under våren på utställningen Hyper Human på Tekniska Museet i Stockholm. Nu är det dags för kyrkorummet.

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Svenska kyrkan
Elin Aronsson