VÅGA VARA DIGITAL

Webbinarium
1300 - 14.00

Välkommen att delta på vårt webbinarium
VÅGA VARA DIGITAL

15 oktober kl 13.00-14.00

Föranmälan krävs, anmäl dig till [email protected]
Presentationen sker digitalt, påminnelse med anslutningslänk skickas ut till alla som anmält sig.

PROGRAM

13.00 Inledning av Johan Henrikson, CEO Freja eID

ca 13.05-13.25 – Så blir du säker på nätet

Talare: Jan Olsson  – Kriminalkommissarie, Polismyndigheten, Nationellt IT-brottscentrum (SC3), Noa

Expert på bedrägerier med 28 års erfarenhet av polisarbete och 10 år dedikerat mot bedrägerier. Sedan hösten 2018 mer mot komplexa cyberbrott på Swedish Cybercrime Center (SC3)

Med alla braskande rubriker om nätbedrägerier och ID-kapningar är det lätt att bli skrämd, till och med så att man väljer att undvika den digitala världen för att inte bli utsatt för brott. Men det finns många smarta tips och råd som tillsammans med enkla och tillgängliga verktyg gör att du kan bli mycket tryggare och säkrare på nätet. Jan Olsson är en av Europas ledande experter på bedrägerier och cyberkriminalitet. I den här sessionen delar han med sig av sin kunskap som hjälper dig våga lite mer så att du kan ta del av de fantastiska möjligheter som digitaliseringen erbjuder. 

ca 13.25 -14.45 – En e-legitimation med extra trygghet

Talare: Johan Henrikson, VD, Freja eID

Johan Henrikson är VD och medgrundare till företaget Freja eID som står bakom e-legitimationen Freja eID. Johan är diplomerad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm med inriktning ekonomisk analys och styrning. Lång erfarenhet av försäljning och marknadsföring av IT-säkerhet.

E-legitimering är ett av de enklaste och bästa sätten att minska risken för ID-kapningar och bedrägerier på nätet. Trots det är det många som ändå inte vågar använda en e-legitimation på grund av oro att göra fel eller att bli lurad att använda den på ett felaktigt sätt. Men idag finns det en e-legitimation som har löst många av de orosmoment som många känner. Johan Henrikson berättar om hur Freja eID gör det enklare att vara digital med en e-legitimation som innehåller ett ID-skydd, ger möjlighet att en anhörig har delad kontroll över e-legitimationen och som också ger dig möjligheten att stänga av valda tjänster från e-legitimering. 

ca 13.45 -14.00 – Frågor

Ställ era frågor i chatten så besvaras de av Jan eller Johan.

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Freja eID
Linda von Beetzen