Nyfiken på digitaliseringens möjligheter? Kom till kulturhuset Fyren på årets Digitalidag 14 oktober!

Kungsbacka
10:00 - 18:00

Här får du möjlighet att lära dig att bli mer digitalt delaktig och vi erbjuder aktiviteter för den absoluta nybörjaren till dig som är mer erfaren.  Ingen föranmälan krävs, drop in hela dagen till de flesta av aktiviteterna.

Kl 10-12 Internet för absoluta nybörjare

Verkar internet krångligt eller rent av skrämmande? Ingen fara, vi tar det från början. Du får hjälp med att komma igång och vi ger dig praktiska tips på hur nätet kan hjälpa dig i vardagen. I samband med introduktionen har du möjlighet att låna en surfplatta från biblioteket.

Kl 10-13.30 Prova Laiban – en AI-robot

AI står för artificiell intelligens och nu har du möjlighet att prova Laiban som är en AI-robot anpassad för förskolans verksamhet. Roboten är ett stöd i verksamheten som bland annat kan ge svar på barns statiska frågor. Laiban ger barn och pedagoger möjlighet att använda AI-teknik i meningsfulla sammanhang och på så sätt ges förutsättningar att utveckla digital kompetens.

Kl 10-13.30 Google earth på Promethean-skärm

Kl 10-13.30 Progammering med LEGO Spike

Kl 10-15 AI i praktiken – prova på hur det funkar

Kl 10, 11, 13 och 15 Föreläsning om AI i praktik

Kl 10-15 Inclubit-360/Prova på VR i lärandet

Drop in VR ger möjligheter till nya unika upplevelser. Kom och testa nya VR-verktyg samt prova på några pedagogiska VR-program.

Kl 10-15 Översätt med hjälp av digitala verktyg

Kl 10.30-12.30 Träffa Nordea som hjälper dig att bli mer digital

Nordea finns på plats och informerar om vikten av samt fördelar med att bli mer digital. Vi informerar även om hur du kan skydda sig från bedragare.

Kl 13-15 Skapa film med din smartphone

Är du nyfiken på att skapa en proffsig film som du kan dela med dina vänner eller publicera på sociala medier? Kom till oss och lär dig hur du själv kan skapa enklare filmer med hjälp av din smartphone. Du får också undersöka hur du kan redigera samt infoga musik, ljud och effekter. Ingen förkunskap krävs.

Kl 13.30-15 Prova på VR på Träffpunkt Ågläntan

Nyfiken på att se olika platser och miljöer, eller besöka en ny stad eller nytt land – utan att resa någonstans? Välkommen till Träffpunkt Ågläntan där vi testar VR tillsammans.

Kl 14-15.30 Kungsbacka på Wikipedia

Kom och sätt Kungsbacka på den digitala världskartan. Var med och utveckla digitala encyklopedin Wikipedias sidor om Kungsbacka, Halland och personer och platser som är viktiga för Kungsbacka. Inga förkunskaper krävs. Ta med gärna din egen dator eller surfplatta.

Kl 15.30-17 Skapa film med din telefon (fullbokat)

Kl 16-17 Blue-Bots på Bibblan

Kom och testa att programmera Blue-Bots! Alla nyfikna barn och vuxna är välkomna. Det finns också möjlighet att låna med en tekniklåda hem.

Kl 17-17.45 Swedbank: Så blir du bättre på digital ekonomi

Samhället blir mer och mer digitalt och skapar möjligheter för att göra din vardag enklare. Samtidigt kan det kännas svårt och osäkert. Välkommen på en kostnadsfri föreläsning där vi hoppas kunna hjälpa dig att bli tryggare på nätet och med dina digitala banktjänster.

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Biblioteken i Kungsbacka
Isabelle Kristensen