Kodcentrum på Digitalidag: Åk F-3

Stockholm
09:15 - 09:45

Likt i fjol under Digitalidag 2021 finns det möjlighet för alla skolor att även i år under Digitalidag 2022 den 14 oktober att ta del av Kodcentrums förberedda lektionsmaterial som riktar sig till åk F-9!

Kodcentrum är en ideell förening som kostnadsfritt introducerar barn och unga till programmering och digitalt skapande. Under förra årets Digitalidag deltog över 1000 elever i Kodcentrums aktiviteter runt om i hela landet. Det finns tre olika aktiviteter som är perfekta för dem som vill inspireras och bredda bilden av vad kodning kan innebära! Läs gärna mer om programmering och digitalt skapande här!

Anmäl gärna din skola här och ange aktiviteten som riktar sig till din årskurs!

 


Dansa med robotar
Åk F-3 kl. 09.15 – 09.45

Har du som pedagog också fått frågor så som ”har robotar känslor?” och ”kan robotar dö?”. Häng med Kodcentrum på en digital sändning där vi pratar robotar och AI på ett kul och tillgängligt sätt. Vi skakar sedan loss och bjuder upp till dans med robotar, där barnen är med och kodar dansen! Inga förkunskaper krävs. Det finns pedagogiskt material och upplägg för dig som vill jobba med materialet i verksamheten lite i förväg. Den 20/9 och 4/10 kl. 15.30 håller vi förberedande webbinarium för lärare och pedagoger där vi presenterar dansuppdraget och du får chans att ställa frågor.

Anmäl din skola här! Hoppas att vi ses!

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Kodcentrum
Alice Dryden