Kodcentrum på Digitalidag: Åk 7-9

Stockholm
10:00 - 11:00

Likt i fjol under Digitalidag 2021 finns det möjlighet för alla skolor att även i år under Digitalidag 2022 den 14 oktober att ta del av Kodcentrums förberedda lektionsmaterial som riktar sig till åk F-9!

Kodcentrum är en ideell förening som kostnadsfritt introducerar barn och unga till programmering och digitalt skapande. Under förra årets Digitalidag deltog över 1000 elever i Kodcentrums aktiviteter runt om i hela landet. Det finns tre olika aktiviteter som är perfekta för dem som vill inspireras och bredda bilden av vad kodning kan innebära! Läs gärna mer om programmering och digitalt skapande här!

Anmäl gärna din skola här och ange aktiviteten som riktar sig till din årskurs!

 


Entreprenörskap i arbetslivet
Åk 7-9 kl. 10.00 – 11.00

Under Digitalidag vill vi inspirera framtidens ledare och innovatörer, och tillsammans prata om framtidens arbetsmarknad. Kodcentrum bjuder därför in till ett livesänt samtal där experter från kreativa och välkända tech-företag hjälper elever navigera frågor som:
– Hur man kan förverkliga en företags- eller innovationsidé?
– Vad som utgör en bra pitch?
– Vad det finns för olika typer av jobb inom tech och IT?
– Vilka jobb som kommer att behövas i framtiden

Eleverna kommer att kunna ställa frågor live till experterna, för att skapa en kul, relevant och dynamisk förmiddag. Inga förkunskaper krävs. Den 22/9 och 6/10 kl. 15.30 håller vi förberedande webbinarium för de lärare och pedagoger som vill ställa frågor. Anmäl gärna din skola här! Hoppas att vi ses!

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Kodcentrum
Alice Dryden