Kodcentrum på Digitalidag: Åk 4-6

Stockholm
10:00 - 11:30

Likt i fjol under Digitalidag 2021 finns det möjlighet för alla skolor att även i år under Digitalidag 2022 den 14 oktober att ta del av Kodcentrums förberedda lektionsmaterial som riktar sig till åk F-9!

Kodcentrum är en ideell förening som kostnadsfritt introducerar barn och unga till programmering och digitalt skapande. Under förra årets Digitalidag deltog över 1000 elever i Kodcentrums aktiviteter runt om i hela landet. Det finns tre olika aktiviteter som är perfekta för dem som vill inspireras och bredda bilden av vad kodning kan innebära! Läs gärna mer om programmering och digitalt skapande här!

Anmäl gärna din skola här och ange aktiviteten som riktar sig till din årskurs!

 


Lär dig koda
Åk 4-6 kl. 10.00 – 11.30

Lär dig programmera en egen robot i Scratch på vår digitala sändning med livechatt. Under 30 min får eleverna en introduktion till robotar i stort, Scratch och dagens instruktioner, för att sedan sätta i gång att koda med stöd av vår livechatt där de kan ställa frågor. Inga förkunskaper krävs, vare sig av lärare, pedagoger eller elever. För de lärare och pedagoger som vill veta mer håller vi den 21/9 och 5/10 kl. 15.30 förberedande webbinarium där vi presenterar Scratch, robotuppdraget och du får chans att ställa frågor. Anmäl din skola här! Hoppas att vi ses!

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Kodcentrum
Alice Dryden