IT&Telekomföretagen

Stockholm
10:00 - 10:45

I samband med Digitalidag den 15 oktober släpps ett nytt avsnitt av IT&Telekomföretagens podd Vitecherupp. Avsnittet handlar om inkludering och vi diskuterar hur vi kan få fler att söka sig till techbranschen, en bransch som lider av kompetensbrist. 

Sedan 2020 bedrivs utbildningen Changers Tech vid innovationshuset Changers Hub, som IT&Telekomföretagen stödjer. En utbildning och ett samarbete i syfte att öppna upp och tillgängliggöra techbranschen, samtidigt som näringslivet får den injektion av talang som behövs.   

I avsnittet pratar vi om initiativet med Binette  Seck som är konceptledare för Changers Tech och tillsammans med Per Wallentin som är vd på it-bolaget Knowit och styrelseledamot i IT&Telekomföretagen, som nyligen gick in som partner till Changers Hub.

Om Vitecherupp-podden:
Podden handlar om hur techsektorn kan bidra till ett hållbart samhälle som tar tillvara på digitaliseringens  möjligheter. Vi bjuder vi in intressanta gäster för att samtala om vägen mot framtiden och prata om hur digitaliseringen kan hjälpa människor, företag och samhälle att nå sin fulla potential. Vi tittar på hur ny teknik och innovativa lösningar kan utveckla verksamheter och affärer och öka tillgänglighet och effektivitet inom både privat och offentlig sektor. För jobben, välfärden och ett hållbart samhälle. Vi är en bransch som möjliggör – tillsammans är vi viktigare än någonsin. Lyssna på tidigare avsnitt här

 

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
IT&Telekomföretagen
Nicole Vianna