Apoteket LIVE på Digitalidag

Stockholm
09:00 - 15:00

 

Den 14 oktober är Apoteket med i det nationella initiativet Digital idag. Det blir specialsändningar om digital vård och hälsa, samverkan för att minska det digitala utanförskapet och konkreta tips på hur man enkelt får koll på sina läkemedel digitalt. Vi sänder direkt från Apoteket C W Scheele i Stockholm. 

 

Digital hälsovård – enkelt och smart men hur går det till? 

14 oktober kl. 9:00-9:45 

I det här live-sändningen får vi besök av experter på digital vård och hälsa. På vilket sätt kan digitala besök komplettera den ordinarie vården? Hur ser jag min läkemedelslista? Hur kan en person med diabetes få hjälp av en diabetessjuksköterska i mobilen? Kan jag göra en online-beställning av läkemedel åt en anhörig? Passa på att ställa dina frågor direkt i chatten till de inbjudna gästerna: Carl Jarnling, chef för enheten invånartjänster på E-hälsomyndigheten, Joacim Stahlfors, chefsläkare på Doktor24, Maria Jernsdotter Björklund, diabetessjuksköterska från Chronos Care, Hanna Rafstedt, bröstsjuksköterska och enhetsledare på Bröstcentrum på Södersjukhuset och Magdalena Lagerstedt, farmaceut med ansvar för hälsotjänster på Apoteket. Samtalet leds av Alena Hanna. Varmt välkommen – vi tackar alla som deltar med en digital rabattkod på hela vårt egenvårdssortiment!  

 

Säker som digital idag – bli en säkrare internetanvändare 

14 oktober kl. 10:30-12:30 

Vi samarbetar med Internetstiftelsen och inbjuder här till en direktsändning om säkerhet på nätet: 

Säker som digital idag (confetti.events) 

 

Navigera i Sverige digitalt – vikten av samverkan  

14 oktober kl. 13:00-13:45 

Här har vi samlat några gäster med extra stort engagemang för digital inkludering. Vi möter Rädda Barnens generalsekreterare Helena Thybell, Oscar Stege Unger, ordförande för Digital idag och Suzan Hourieh Lindberg från den digitala byrån The Social Few och undersökningsföretaget Perspetivo att höra deras tankar kring hur vi stärker demokratin och tilliten. Finns det ett digitalt utanförskap i Sverige? Måste alla bli digitala? Hur kan vi inspirera fler att bli en del av den digitala utvecklingen? Vi diskuterar också Apotekets engagemang i Digital idag med Lotta Hunesjö, som är apotekschef i Boden. Varför är det så viktigt att både finnas fysiskt och digitalt som apotek? Och hur ser vi på framtiden? Samtalet leds av Eva Krutmeijer. Varmt välkommen – vi tackar alla som deltar med en digital rabattkod på hela vårt egenvårdssortiment! 

 

 

Att upptäcka en ny värld – praktiska tips och digitala möjligheter 

14 oktober kl. 14:30-15:15 

I det här live-sändningen blir det många praktiska tips kring hur du kommer igång på nätet. Men också hur du som redan är hyfsat digital kan ta nästa steg. Medverkar gör Digitalhjälpens projektledare Ulrika Gani och Internetstiftelsens informationschef Jannike Tillå. Vi får också besök av NN från Betalningshjälpen och Thony Björk, som är sakkunnig i läkemedelsfrågor på SPF Seniorerna. Passa på att ställa alla dina frågor kring hur du legitimerar dig online, säkerhet och risker, hur du får koll på dina läkemedel digitalt och hur du kan hjälpa någon i din närhet att ta första steget.  Samtalet leds av Alena Hanna. Varmt välkommen – vi tackar alla som deltar med en digital rabattkod på hela vårt egenvårdssortiment! 

 

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Apoteket
Alena JawharHanna