Digi-handel – spela och se; dina val gör skillnad för en hållbar e-handel

00:00 - 23:59

E-handeln har ökat drastiskt de senare åren och du som konsument står inför en mängd val när du ska handla digitalt. För att illustrera att dina val faktiskt gör skillnad har Svensk Handel och CMeducation tagit fram ett interaktivt verktyg för att visualisera hur olika logistik alternativ påverkar din e-handeln och klimatavtrycket från konsumtionen. Spelet tas fram under flera dagars game-jam, där specialiserade studenter arbetar med att ta fram interaktiva verktyg för att tillgängliggöra informationen till konsumenten. Processen framåt och framtagandet av projektidé, utveckling av verktyget och presentation av arbetet är också en del av engagemanget i [email protected] För att nå framtidens e-handelskonsumenter och för att faktiskt påverka konsumentens val behövs nya kommunikationskanaler och spel och visualisering tror vi är en spännande väg framåt.

För att lära dig mer om framtidens kommunikationskanaler och hur du som konsument kan göra kloka val, ta del av såväl inspelningsfilmen från vårt Gamejam som spelet där du som konsument kan testa hur dina val påverkar resultatet av hållbar e-handel!

Dela Aktivitet
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Vi vill veta vad digitalisering betyder för dig och varför?
Svensk handel
Sofia Stigmar

Digitalidag2021

Den 15 oktober arrangerades den årliga och nationella temadagen Digitalidag. 250 aktörer medverkade som tillsammans arrangerade 1315 aktiviteter på 200 orter. Vilken kraftsamling! Vi ser redan nu fram emot Digitialidag2022 som sker den 14/10-2022.