Digitalidagare - digital coach

I många undersökningar som gjorts framkommer det att många känner en osäkerhet i den digitala världen. Osäkerheten kan yttra sig på olika vis, några kanske befinner sig i ett digitalt utanförskap och aldrig eller mycket sällan verkat digitalt, medan andra kanske provat men behöver ytterligare stöd för att kunna lägga fler pusselbitar i det egna digitala pusslet.

Vi har därför riktat stort fokus på att skapa förbättrade möjligheter för människor att praktiskt få hjälp med digitala verktyg och tjänster. Vi matchar lokala mötesplatser (exempelvis bibliotek, butiker, föreningar) med aktörer vars personal är Digitalidagare, digitala coacher.

I syfte att ge digitala coacher så bra förutsättningar som möjligt skapade vi i samarbete med Post- och telestyrelsen (PTS) under 2022 en digital utbildning för att bli digital coach. Utbildningen riktar sig till dig som vill hjälpa andra att komma igång digitalt. Utbildningen är öppen och kostnadsfri för alla att ta del av!

Föregående
Nästa
0
Dagar kvar
Bli digital coach - gå digital coach-utbildning!

I samarbete med Post- och telestyrelsen (PTS) tog vi under år 2022 fram en digital utbildning som grundar sig på information som finns i PTS Train-the-Trainer-verktyg Digitalhjälpen.

Den digitala utbildningen syftar till att ge dig grundläggande stöd om vad som är bra att tänka på när du stöttar och coachar personer med låg/ingen digital vana. Utbildningen tar mellan 30-60 minuter att genomföra och efter avslutad utbildning kommer du att få ett personligt diplom som du kan dela i dina sociala medier! 

Varje dag möter vi människor och organisationer som vill vara med och bidra för att hjälpa fler in i det digitala samhället, och vi hoppas att denna utbildning kan vara ett verktyg för att göra just det. Vi hoppas därför att så många som möjligt går utbildningen och att vi tillsammans kan hjälpas åt för att fler ska vilja och kunna vara en del av den digitala utvecklingen!

Ta del av digital coach-utbildningen här

Den webbaserade utbildningen Digital coach hittar du genom PTS webbplats Utbildning digital coach. Utbildningen är indelad i fyra steg som utgår från digitaliseringstrappan – motivation, tillgång, användning, färdigheter – som baseras på forskning från Linköpings universitet (“Digitalt utanförskap, en forskningsöversikt”). Utbildningen ger dig även information om var man kan vända sig för att få ytterligare stöd, samt vanliga frågor och svar.

Tillsammans kan vi inspirera fler människor till att vilja och kunna vara en del av den digitala utvecklingen!

Kontakt med barnbarn via iPad