Illustrativ bild med vit text på grön bakgrund.

Digitalidag 2023: 21 dagar kvar

Det börjar nu dra ihop sig inför årets Digitalidag den 13 oktober, och alla aktiviteter och aktörer finns att se på vår hemsida. Vi vill tacka er alla som deltar och vilka program ni har skapat!

Vad händer nu?

Idag är det 21 dagar kvar och kommunikationen om Digitalidag aktiveras brett över hela landet. Det är väldigt roligt när ni hör av er och berättar hur ni kommunicerar till er målgrupp. För att nå ut till ännu fler kombinerar många av er både digitala och analoga kanaler. Exempelvis genom att sätta upp affischer, informera via digitala skärmar och sociala medier. Det är superbra och fortsätt gärna att tagga oss så att vi kan dela vidare. Alla aktörer bestämmer själv hur man aktiverar sin Digitalidag-kommunikation så det passar aktivitetens målgrupp. 
På vår hemsida finns kommunikationsmaterialsom vi tagit fram som ni gärna får använda! Vi vill även påminna er om att ta kontakt med vår Kekst CNC för att få ytterligare tips och hjälp. Via digitalidag@kekstcnc.com kan ni ställa frågor och bolla idéer kring hur ni än mer ska nå just er målgrupp.

Snart i er brevlåda

Inom kort kommer ert beställda eventmaterial att nå er. Där får ni bland annat t-shirts, ballonger och informationsbroschyrer. Om ni inte beställt än är det mycket viktigt att ni kontaktar oss, så kan vi lösa det direkt.

I år medverkar rekordmånga 340 aktörer och 1000 aktiviteter sker i 216 kommuner. Tillsammans gör vi skillnad, och vi är väldigt glada för att våra gemensamma insatser uppmärksammats i budgetpropositionen som lades fram av regeringen tidigare i veckan. Stort tack till er alla för ert fantastiskt engagemang!

Delta i LYSSNA!

Digitalidag handlar om att lyssna, lära och hjälpa. Hur ska vi kunna få fler med på den digitala resan om vi inte lyssnar in hur de tänker, känner och främst behöver hjälp med? I år gör vi detta via vår telefonväxel Ring Digitalidag och genom att ställa en bred fråga om hur människor upplever det digitala samhället. Underlaget hoppas vi kan bli en vägvisare för vilka behov som finns och var fokus bör riktas framåt för att fler ska vilja och kunna vara en del av den digitala utvecklingen.


Vilka möjligheter och utmaningar upplever du kring det digitala samhället? Fyll gärna i dina tankar här!

Tillsammans inspirerar vi alla människor till att vilja och kunna vara en del av den digitala utvecklingen