Om oss

0
Dagar kvar

Välkommen till bloggen!

Tillsammans inspirerar vi alla till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen!

Digitalidag är en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera alla till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. Den 2 oktober 2020 medverkade 215 aktörer som tillsammans arrangerade 285 aktiviteter på 110 orter runt om i Sverige, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Vi ser nu fram emot den tredje upplagan av Digitalidag som arrangeras den 15 oktober 2021!

Föregående
Nästa
0
Dagar kvar

Årets Digitalidag tillsammans med Handelshögskolan, Stockholm

När vi på Digitalidag grundades år 2019 kunde vi inte drömma om att rörelsen skulle växa sig så här stor, och för varje år som går blir vi allt större. Årets temadag arrangeras fredagen den 14 oktober och i år medverkar 250 aktörer som tillsammans arrangerar 1000 aktiviteter på 215 orter runt om i hela Sverige.

LÄS MER
Bild från kickoff för alla aktörer. I panelen: Veronica Råberg Schrello (längst till vänster) , Oscar Stege Unger (mitten) & Lina Cronquist (längst till höger). Louise Karlsson vid ett ståbord.

Digital kickoff – nu kör vi!

Idag arrangerade vi en digital kickoff för alla våra aktörer och intresserade för att gemensamt kicka igång slutspurten inför årets Digitalidag den 14 oktober.

LÄS MER
100 dagar kvar!

Sommarhälsningar från Digitalidag!

Idag är det 100 dagar kvar till den 14 oktober då den fjärde upplagan av Digitalidag arrangeras. Så fort tiden gått! Under våren har vi tillsammans med våra aktörer arbetat intensivt för att skapa så bra aktiviteter som möjligt, och kontinuerligt har vi sammankopplat aktörer till att göra gemensamma aktiviteter! Förhoppningen är att Digitalidag kan bli ett startskott för fortsatt samarbete.

LÄS MER
På bild Ulla Halvarsson och & Jennie Olofsson

Digitalisering är en lagsport

Varje vecka träffar vi på Digitalidag aktörer som är verksamma runt om i hela landet, och det är alltid intressant att få en inblick i hur man på olika orter och i olika organisationer arbetar med digital inkludering. En aktör som vi har haft mycket kontakt med under de senaste åren är Härnösands bibliotek, och i år medverkar dem för tredje året under Digitalidag! Det är vi väldigt glada för!

LÄS MER

En fredagshälsning från Digitalidag

Under dagens styrelsemöte medverkade digitaliseringsministern Khashayar Farmanbar. Vi diskuterade betydelsen av samverkan och hur vi kan använda lokala mötesplatser för att öka det digitala innanförskapet. Tillsammans inspirerar vi alla människor till att vilja och kunna vara en del av den digitala utvecklingen!

LÄS MER
Bild på Oscar Stege Unger, Lina Cronquist och Jannike Tillå.

Tillsammans skapar vi Digitalidag

För en tid sedan läste jag en artikel som handlade om ”Super-connectors”, alltså – en person som kanske inte kan allt, men som däremot verkligen vet vem man bör vända sig till för att skapa en lösning på ett problem eller vet vem som kan ta en idé till nästa nivå. Jag läste artikeln innan kriget i Ukraina skedde, men i takt med händelseutvecklingen har jag flera gånger gått tillbaka och sett den i ett annat ljus.

LÄS MER

Digitala sändningar