Om oss

0
Dagar kvar

Välkommen till bloggen!

Tillsammans inspirerar vi alla till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen!

Digitalidag är en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera alla till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. Den 2 oktober 2020 medverkade 215 aktörer som tillsammans arrangerade 285 aktiviteter på 110 orter runt om i Sverige, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Vi ser nu fram emot den tredje upplagan av Digitalidag som arrangeras den 15 oktober 2021!

Föregående
Nästa
0
Dagar kvar
På bild Ulla Halvarsson och & Jennie Olofsson

Digitalisering är en lagsport

Varje vecka träffar vi på Digitalidag aktörer som är verksamma runt om i hela landet, och det är alltid intressant att få en inblick i hur man på olika orter och i olika organisationer arbetar med digital inkludering. En aktör som vi har haft mycket kontakt med under de senaste åren är Härnösands bibliotek, och i år medverkar dem för tredje året under Digitalidag! Det är vi väldigt glada för!

LÄS MER

En fredagshälsning från Digitalidag

Under dagens styrelsemöte medverkade digitaliseringsministern Khashayar Farmanbar. Vi diskuterade betydelsen av samverkan och hur vi kan använda lokala mötesplatser för att öka det digitala innanförskapet. Tillsammans inspirerar vi alla människor till att vilja och kunna vara en del av den digitala utvecklingen!

LÄS MER
Bild på Oscar Stege Unger, Lina Cronquist och Jannike Tillå.

Tillsammans skapar vi Digitalidag

För en tid sedan läste jag en artikel som handlade om ”Super-connectors”, alltså – en person som kanske inte kan allt, men som däremot verkligen vet vem man bör vända sig till för att skapa en lösning på ett problem eller vet vem som kan ta en idé till nästa nivå. Jag läste artikeln innan kriget i Ukraina skedde, men i takt med händelseutvecklingen har jag flera gånger gått tillbaka och sett den i ett annat ljus.

LÄS MER
Fält med himmel

En hälsning från Digitalidag

När Sverige för drygt tre veckor sedan öppnade upp samhället kändes framtiden ljus och hoppfull. Att världen nu står inför en ny katastrof, med följder som vi inte vet vidden av, känns overkligt.

LÄS MER

Digitala sändningar