Årets Digitalidag tillsammans med Handelshögskolan, Stockholm

När vi på Digitalidag grundades år 2019 kunde vi inte drömma om att rörelsen skulle växa sig så här stor, och för varje år som går blir vi allt större. Årets temadag arrangeras fredagen den 14 oktober och i år medverkar 250 aktörer som tillsammans arrangerar 1000 aktiviteter på 215 orter runt om i hela Sverige. Det är ett otroligt engagemang! Årets kraftsamling visar - återigen - att vi är många som vill vara med och bidra - från näringslivet, myndigheter, civilsamhället, bibliotek, kommuner och akademien - till att skapa ett mer digitalt inkluderande samhälle för alla. En aktör som varit med redan från start är Handelshögskolan i Stockholm (House of Innovations).

"Vi tycker att det är självklart att tillsammans med Digitalidag bidra till kunskapsspridning och dialog om digitalisering, dess konsekvenser och möjligheter. Detta är viktigt för House of Innovations mål att bidra till samhällsutvecklingen genom forskning, utbildning och kunskapsspridning inom entreprenörskap, innovation och digitalisering. Den digitala omställningen av samhället är en av de stora, långsiktiga förändringar som samhälle och organisationer genomgår under vår tid", säger Lina Harbom som är projektledare för HHS Digitalidag-engagemang.

Under årets temadag bjuder Handelshögskolan in intresserade till ett hybridevent. Eventet kallas för Dialogues on Digital och har ett specifikt tema som i år är Collaborating for Societal Transformation”. Du kan läsa mer om det fantastiska programmet här och även anmäla dig: https://www.hhs.se/en/about-us/calendar/hoi-events/2022/dialogues-on-digital/.

Årets Digitalidag kommer även att firas på kvällen med ett gemensamt avslutningsmingel som arrangeras på plats på Handelshögskolan i Stockholm. Det kommer såklart att sändas digitalt så att deltagare från Sveriges alla hörn kan medverka. Det digitala minglet kommer sändas via mötesplattformen iFairs som vi får möjlighet att använda pro-bono – stort tack!

"Jag och mina kollegor på Handelshögskolan hoppas att alla våra gäster och deltagare kommer få nya insikter, tankar och kunskaper om den digitala transformationen – för samhället i stort och för individen. Vi hoppas också att våra gäster får möjlighet till nätverkande och trevliga samtal och interaktioner, i den fysiska miljön eller digitalt. En dag full av inspiration, kunskap och glädje helt enkelt", säger Lina Harbom.

Vi på Digitalidag säger stort tack till Handelshögskolan för ert fantastiska engagemang, och vi ser fram emot att skapa årets Digitalidag med er och alla våra aktörer!